top of page

FORBERED HUDEN PÅ VOKSING

 • Skrubb huden med en god skrubbhanske minst en gang i uken. Gjør det 24- 48 timer før voksing og gjør det igjen, 3 dager etter voksing

 

 • Unngå å bruke fuktighetskrem eller kroppsolje samme dag som du skal vokses slik at voksen fester seg godt til hårene, dette gjør hårfjerningen lettere.

 

 • Hvis det er mulig, ta et bad/dusj med varmt vann og nøytral såpe før du vokser. Varmt vann fører til porene åpner seg, som igjen fører til hårfjerning med mindre smerte. Etter voksing, gjenta samme fremgangsmåte, men denne gangen, med vannet så kaldt som mulig og nøytral såpe.

 

ETTER VOKSING

 • Spesielt rett etter voksing er huden mer følsom, prøv å bære behagelige og løse klær, undertøy av bomull og helst klær laget av bomull som gjør at huden kan puste. Dette minimerer irritasjon og sjanser for inngrodde hår.

 

 • Unngå UV-eksponering i 48 timer. Etter voksing, unngå sollys i 48 timer, når huden er mer følsom og delikat. Av samme grunn, unngå også solarium. Svømmebassenger og badstuer bør også unngås i 24 timer etter voksing, siden porene fortsatt er åpne og mer utsatt for betennelse.

 

 • Ikke bruk deodorant etter å ha vokst i armhulene må du ikke bruke deodorant, ideelt i 24 timer for å unngå fare for å brenne porene eller få mørke flekker.

 

 • Bruk en nøytral olje eller fuktighetskrem påfør en fuktighetsgivende krem med beroligende virkning eller en veksthemmende mousse, et produkt med karakteristikker som gjør den uunnværlig for et godt hårfjerningsresultat, da den forsinker tilveksten av nytt hår, renser huden og beskytter den slik at kløe og rødhet unngås og forhindre inngrodd hår. Hvis det er mulig, prøv å gjøre dette to ganger om dagen, så huden kan gjenopprette og regenerere raskere. I serien e det også en spray som heter Hair Puller denne sprayen skal brukes hver dag hvis du har inngrodde hår,  for å ta knekken på dem. 

 

HUDPROBLEMER?

Vær forsiktig dersom du allerede har hudproblemer.

Du bør ikke vokse hvis huden din har: akne, betennelser, infeksjoner, åpent sår eller et nytt/ferskt arr, arrdannelse eller irritasjon fra overflødig sol.

 

VIKTIG VIKTIG: 

Hvis du bruker syrebasert hudbehandling, A-vitamin eller andre hud fortynnende produkter, foreslår vi at du avslutter dette i minst 7 dager før voksing, uavhengig av om du har tenkt å bruke varm eller kald voks.

 

HVORFOR VOKSING OG IKKE BARBERING?

Den mest aggressive form for hårfjerning er barbering, det er fordi barbering forårsaker mikro irritasjon på huden. Årsaken er ikke bare bladet, men også det faktum at bladet passerer i ulike retninger over huden, noe som fører til at håret blir dratt fra den ene til den andre siden. Dette oppmuntrer til inngrodde hår, røde nupper og i noen tilfeller betennelser. 

 

HVORFOR BLIR JEG RØD ETTER VOKSING?

Etter voksing er det normalt at huden blir rød, spesielt i områder hvor huden er mer følsom som ansikt, armhulen og brasiliansk område. På bena, etter voksing er det normalt hvis du føler at det klør. Dette skyldes at blodsirkulasjonen har blitt stimulert.

 

HVA SKJER MED HUDEN NÅR VI VOKSER.

Voksing med varm eller kald voks, foruten å fjerne håret ved roten, fjernes også det øverste laget av døde celler (keratin) som beskytter huden. På denne måten blir huden mer følsom i 24-48 timer og sårbar mot eksterne faktorer, som for eksempel soleksponering, solarium, svette, nylon/syntetiske stoffer, badstuer, samleie og deodoranter (i armhulenes tilfelle). Derfor bør du være forsiktig med områder som er vokset, unngå irritasjon som kan gi mørke eller flekker i huden.

 

KAN JEG BRUKE BEDØVELSES KREM ELLER SMERTE STILLENDE?

Lokalbedøvelse kan brukes, men jeg anbefaler det ikke fordi de i noen tilfeller kan forårsake allergiske reaksjoner. Jeg anbefaler heller ikke å bruke smertestillende midler. Unngå å ta medisiner med mindre du virkelig trenger det.

 

JEG ER GRAVID KAN JEG VOKSE?

Det er ingen begrensninger for at gravide kan vokse, faktisk er det trygt inntil den niende måneden. Det er imidlertid noen forholdsregler som bør tas. Med varm voks bør det tas særlig hensyn til vokstemperaturen. Kvinner har økt følsomhet under graviditet (som kan øke nærmere termin) overdreven varme kan traumatisere huden og gi merker. Egen booking for gravide etter 4 mnd.

 

KAN JEG VOKSE NÅR JEG HAR MENSEN?

Ja det kan du. For den personen som gjør voks behandlingen er det ingen ulemper når du menstruerer så lenge du bruker en tampong. I denne perioden kan de fleste kvinner bli litt mer følsomme som igjen kan gjøre voksing litt mer ubehagelig. I pre menstruasjons fasen er det progesteron forhøyelse i kroppen som kan gjøre huden mer følsom. Du kan føle mer smerte. Hvis det er mulig, planlegg voksingen etter menstruasjon. Dette er tiden hvor østrogen nivået er høyt, et hormon som er ansvarlig for å gjøre oss mer tolerante, noe som betyr mindre smerte for deg!

 

Fakta om hår

 

Tid: Håret vokser raskere om natta enn om dagen.

Vær: Håret vokser raskere i varmt vær enn i kaldt vær.

Alder: Jo eldre vi blir jo saktere vokser håret. På kvinner øker hårveksten i ansiktet, mens håret på kroppen øker frem til overgangsalder for så å avta litt.

Kroppen og håret der. Hår på kroppen vokser i ulikt tempo og har forskjellig tykkelse. Veksten på en uke varierer fra omtrent 1,5mm (fint hår) til 2,8mm (tykt hår). Dette gjelder hår som er i vekstfasen. 

Helse og matvaner: Dette kan påvirke både positivt og negativt.

Stress:Kan øke sjenerende hårvekst. Så stress ned damer!!!!

 

Hår–hårtyper hos mennesket

Hos mennesket er hele kroppen dekket av hår, unntatt håndflater og fotsåler. Antall hår er like stort hos begge kjønn. Etter fødselen blir lanugohårets plass inntatt av vellushår. Dette håret kan sammenlignes med underhåret hos dyr. Det er bløtt og ikke pigmentert og i høyden 2 cm langt.

Terminalhår er det lange, pigmenterte håret som vokser på hode, øyebryn og øyelokk helt fra fødselen, mens noen vellushår forandrer seg i løpet av puberteten og frem til ca. tjueårsalderen til terminalhår. Denne forandringen fra vellushår til terminalhår kan være lik hos begge kjønn, f.eks. når det gjelder armhulene, området omkring kjønnsorganene osv., eller den kan være kjønnsspesifikk, som ved skjeggvekst og hårvekst på magen.

 

Alle biologiske prosesser har en rytmisk karakter. Hårveksten følger i våre strøk en sommer og en vinterrytme, noe som man ikke finner ved ekvator. Mye viktigere er imidlertid rytmen i en hårsyklus. Det er en vekstfase (anagen fase) og en hvilefase (telogen fase). Mellom hvile- og vekstfasen øker stoffskiftet i hårroten gradvis (katagen fase). På menneskets hårkledde hode varer vekstfasen 1000 dager (3 år) og hvilefasen 100 dager. På håndbaken derimot er hårets vekstfase på 70 dager og hvilefase på 50 dager. Ikke alle menneskehår har en slik inndeling i vekst- og hvilefase. Fordelingen av voksende og hvilende hår har et mosaikkmønster.

   

Hva er forskjellen mellom brasiliansk og Hoollywod?

Begrepene blir ofte brukt om hverandre i Norge.I Brasil, NY osv blir begrepene brukt for å skille på om du fjerner alt av hår, eller beholder en stripe eller trekant foran.

 

Jeg bruker kun begrepet brasiliansk uansett stripe eller ikke for enkelhetens skyll.

Voksing er en rask og enkel måte å midlertidig fjerne uønsket hår på. Mange menn kvier seg for å prøve voksing, men de som har prøvd angrer ikke. Mannlig voksing øker i popularitet da flere innser at glatt og hårfri hud har mange fordeler.

I motsetning til barbering og hårfjerningskremer, fjerner voksing håret ved roten . Dette betyr at det tar lengre tid å vokse ut igjen. Etterveksten er også merkbart mykere, færre hår i hårsekken hvilket betyr et mer langvarig resultat, ingen stikkende stubber eller kløende hud.

 • Å være hårfri føles renere og mer hygienisk

 • Redusert kroppslukt, spesielt om sommeren

 • Forbedret muskeldefinisjon

 • Økt selvtillit

bottom of page